Virginie Bergeronneau

Virginie Bergeronneau växte upp i den lilla staden Ville-Dommange i Champagne; en mysig stad med endast ca. 400 invånare, med kullerstensgator, smala slingrande vägar och omgiven av vingårdar.
Virginie fick till en början allmän vinutbildning på den lokala "lantbruksskolan" för framtida vinproducenter "Viticampus Avize", där cirka 80 % av de unga som vill odla vin i Champagne får utbildning.
Sedan, vid 18 års ålder, reste Virginie till Bourgogne för att studera vinologi och jordbruk i 2 år. Sedan stod det på marknadsföring ett år i Montpellier och en 9 månader lång vistelse i Australien för att lära sig engelska.

Virginie, som föddes 1993, återvände till familjen 2015 och fick liksom sin bror Fabien sitt första fält. Hon har sedan dess arbetat flitigt och eftertänksamt för att hitta sitt eget uttryck och stil för sina champagner.
Virginie valde att döpa sina första champagner efter kvinnliga familjemedlemmar från tidigare generationer; Cuvée Adele (Blanc de Blancs), Cuvée Jeanne, Cuvée Léa (roséchampagne), Cuvée Ernestine – men den sista Les Chauffors (Blanc de Noirs) är uppkallad efter fältet från vilket druvorna till champagnen skördas.

Idag har föräldrarna (F. Bergeronneau-Marion) slutat tillverka champagne och har lämnat över familjens vingårdar till sina två barn, Virginie & Fabien. Trogen den gamla "Napoleons lag" har de delat upp fälten lika. Virginie och Fabien har dock tillsammans valt att fortsätta familjens fina gamla clos, där druvor skördas från särskilt gamla vinstockar och den speciella champagnen Clos des Bergeronneau tillverkas av 100% Meunier, som ett självständigt varumärke.
Virginie Bergeronneau stämningsbilder


