Champagne Pertois-Lebrun

Champagne Pertois-Lebrun drivs av två bröder, Clément och Antoine, som brinner mycket för sitt arbete med att trolla fram läcker chardonnaychampagne. De skördar från 9 ha vinstockar fördelade på 44 tomter i de 5 Grand Cru-städerna Cramant, Le Mesnil sur Oger, Chouilly, Oiry och Oger.

De två bröderna jobbar mycket målmedvetet med att trolla fram champagner som uttrycker exakt det terroir som vinstockarna växer i. De skördar, pressar och vinifierar varje område och varje tomt separat. De experimenterar med många – riktigt många – olika sätt att lagra sitt vin i samband med första jäsningen.

På fälten arbetar man väldigt miljömedvetet och använder inga konstgjorda bekämpningsmedel utan istället växtkompost och andra ekologiska produkter. De låter gräset växa mellan rankorna och söker hela tiden få rötterna på rankorna att gräva djupare ner i den kalkhaltiga undergrunden – målet är att skapa champagner som uttrycker den speciella terroir de kommer ifrån.

Pertois-Lebrun stämningsbilder