Juni 2024

juni 2024

Champagnerna är inslagna i silkespapper, klubbblad har förvandlats till ett avsmakningskort och ett aromkort bifogas – champagnerna ska smakas blinda! Vi kommer runt färg, bubblor, doft- och smaknoter, vindruvor, sockerdosering – allt med tips för provsmakning och beskrivning av flaskorna i ett kuvert.
Tillbaka till blogg

Champagne Gratiot & Cie, Almanach nr. 1, Brut

Producent:Champagne Gratiot & Cie
Stad, område:Charly sur Marne, La Vallee de la Marne
Champagne:Almanacka nr. 1, Brut
Druvor:85% Meunier och 15% Chardonnay
Dosering:Extra Brut 9g per liter

Med almanacka nr. 1, Brut, Rémy Gratiot ville bjuda på en champagne som kan avnjutas som aperitif, men som också kan tas till bordet.

Det är en väldigt rund och fruktig champagne med smak av apelsinfrukter, som persika och aprikos, samt rostat bröd. 15% Chardonnay tillför en lagom touch av syra, vilket ger champagnen en fin balans.

Bli medlem

Champagne Pertois-Lebrun, L'extravertie, Grand Cru

Producent:Champagne Pertois-Lebrun
Stad, område:Cramant, Côte des Blancs
Champagne:L'Extravertie
Druvor:100% Chardonnay, Grand Cru
Dosering:Extra Brut 3g per liter

L´Extravertie är en Blanc de Blancs på 100% Chardonnay. Den är fräsch och elegant och erbjuder en härlig fruktighet och mineralitet. Smakmässigt bjuder den på toner av brioche, gröna äpplen och citrus, innan den avrundas med en underbar känsla av limedamm på tungan

Det fräscha, torra och mineraliska uttrycket får en motpol i form av fyllighet, lättkrämig konsistens och sötare toner från bl.a. en lagringstid på drygt 2,5 år och från fatlagring på 14% Vin de Reserve.

Basvinet är från skörd 2019 och Vin de Reserve från skörd 2017 och 2018. Malolaktisk jäsning har genomförts, men vinet har inte filtrerats. Vinet buteljerades i juli 2020 och degorgerades i februari 2023.

Bli medlem